| Autor |
Wiadomość |
malseba
|
Wysłany: Fri Feb 19, 2010 10:16 pm |
|
Czy istnieje, i jeżeli tak to gdzie, możliwość zamiany kolejności magazynów z "listy wyboru magazynu"? Mam kilkanaście magazynów i na pozycji ostatniej znajduje się magazyn, na którym często pracuje. Stąd jest to dosyć męczące podczas przełączania się co chwila między mag. głównym (1.) i ostatnim, gdy muszę ciągle jeździć paskiem w górę i w dół.
Ma ktoś jakiś pomysł na przesunięcie magazynu ostatniego na 2. pozycję? Z góry dziękuję za podpowiedź! Pozdrawiam, Seba
|
|
| ^ Powrót do góry |
|
|
|
 |
birds22
|
Wysłany: Thu Mar 11, 2010 7:45 pm |
|
| Zmiana symbolu magazynu - magazyny ustawiane są alfabetycznie wg symboli
|
|
| ^ Powrót do góry |
|
|
|
 |
malseba
|
Wysłany: Fri Mar 12, 2010 11:57 am |
|
Dzięki za odpowiedź, aczkolwiek nie jest ona prawdziwa. Przynajmniej u mnie w GTku magazyny nie są posortowane wg symbolu (na pierwszym miejscu mam MAG, potem EUR, potem INT, następnie BRA itd.).
Przedstawiony pomysł nie rozwiązuje niestety problemu. Czekam i proszę o kolejne podpowiedzi.
|
|
| ^ Powrót do góry |
|
|
|
 |
birds22
|
Wysłany: Fri Mar 12, 2010 12:52 pm |
|
Jaka wersja Subiekta?
W którym miejscu masz takie sortowanie ?
Możesz załączyć screen ?
EDIT:
Chyba nie chodzi o sortowanie magazynów w okienku przy operacji Podmiot ->Zmień magazyn (albo ze skrótu CTRL+F3)?
|
|
| ^ Powrót do góry |
|
|
|
 |
malseba
|
Wysłany: Tue Jul 13, 2010 8:00 pm |
|
[quote="birds22"]Jaka wersja Subiekta?
W którym miejscu masz takie sortowanie ?
Możesz załączyć screen ?
Chodzi o wersję 1.06 SP1 (1.61.1.833). Może nie do końca jasno się wyraziłem. Na screenie widać co mam na myśli. Czyli przy dokonywaniu zmiany magazynu z poziomu rozsuwanego menu "aktualnie pracujesz z magazynem...", np.:
pracuję na magazynie o skrócie MAG i chce zmienić na magazyn INT, który znajduje się poniżej magazynu MIS, czyli muszę przesuwać prawy pasek, co przy ciągłych zmianach magazynów jest dosyć pracochłonne (kilkadziesiąt razy dziennie).
Chciałbym zatem, aby na wyświetlanej na screenie liście, pod magazynem MAG był magazyn INT, żeby można było szybko między nimi przełączać, bez konieczności "jeżdżenia suwakiem". Czy jest to możliwe? Jak?
A może istnieje jakiś szybki "skrót wyboru magazynu"? Właśnie coś w stylu CTRL+F3, tylko już bez pokazywania listy, a od razu zmiana na konkretny magazyn, np. CTRL+F3+I (gdzie I równa się magazynowi INT)?!
Dziękuję z góry za podpowiedź! Pozdrawiam, Seba
| Opis: |
|
| Rozmiar: |
97.64 KB |
| Oglądano: |
2432 raz(y) |

|
|
|
| ^ Powrót do góry |
|
|
|
 |
sztywniak
|
Wysłany: Wed Jul 14, 2010 11:11 pm |
|
Najszybszą metodą jest nacisnąć CTRL F3 i naciśnięcie pierwszej(-ych) litery symbolu magazynu (jesli posortujesz tabelkę po symbolu).
Możnaby nagrać makro które po naciśnięciu kombinacji klawiszy wykona jakieś działanie np wybranie konkretnego magazynu.
Nie wiem niestety jaki masz system operacyjny i czy istnieją na niego programy do makr.
Jest jeszcze jeden sposób ale wymaga posiadania zaprzyjaźnionego programisty. Za pomocą WinAPI można osadzić przycisk na formie Subiekta który zmieni za Cebie ten magazyn.
lub
napisać skrypt który ograniczy Twoją listę magazynów
lub
przejść na Navireo
lub
poczekać pare dni jak znajde chwile to napiszę taką modyfikacje i udostępnie że będzie można dowolnie układać magazyny
|
|
| ^ Powrót do góry |
|
|
|
 |
malseba
|
Wysłany: Tue Aug 03, 2010 6:11 am |
|
Dzięki za troskę! Ciężko jednak przyzwyczaić się do niezręcznej kombinacji CTRL+F3, która "nie leży" dobrze pod ręką. Stąd nie jest to szybsze (dla nas) rozwiązanie, ponieważ za każdym razem wypada się z rytmu "szukając" ctrl a potem f3.
Niemniej jak znajdziesz chwilę i coś wymajstrujesz, będzie wdzięczny za info!
Pozdrawiam!
A co do systemu, to "najlepszy"... vista!
|
|
| ^ Powrót do góry |
|
|
|
 |
birds22
|
Wysłany: Tue Aug 03, 2010 6:51 pm |
|
Nie mam tak archaicznej wersji subiekta jak malseba i sprawdzam sobie na wersji 1.22.
U mnie na liście wyboru magazyny ustawiają się zdecydowanie alfabetycznie po symbolu.
|
|
| ^ Powrót do góry |
|
|
|
 |
sztywniak
|
Wysłany: Sun Aug 08, 2010 7:09 pm |
|
| birds22 napisał: | Nie mam tak archaicznej wersji subiekta jak malseba i sprawdzam sobie na wersji 1.22.
U mnie na liście wyboru magazyny ustawiają się zdecydowanie alfabetycznie po symbolu. |
tak tylko że Jemu bardziej przydałaby się możliwość ustawienia własnej kolejności czego standardowo się nie da
|
|
| ^ Powrót do góry |
|
|
|
 |
birds22
|
Wysłany: Mon Aug 09, 2010 8:05 am |
|
| Jeżeli jest możliwość ustawienia alfabetycznie wg symboli to można ustawić wg swoich upodobań zmieniając symbol magazynu, nieprawdaż ?
|
|
| ^ Powrót do góry |
|
|
|
 |
sztywniak
|
Wysłany: Mon Aug 09, 2010 11:09 pm |
|
| birds22 napisał: | | Jeżeli jest możliwość ustawienia alfabetycznie wg symboli to można ustawić wg swoich upodobań zmieniając symbol magazynu, nieprawdaż ? |
hmmm no właśnie nie bardzo bo jeśli symbol magazynu jest elementem numeru faktury to nie jest to już takie proste
|
|
| ^ Powrót do góry |
|
|
|
 |
|
|